Districtskampioenschap Oost 21 mei 2018

Wielerclub CC’75 Nijverdal organiseert op maandag 21 mei 2018 het district kampioenschap wielrennen voor Oost-Nederland. Sinds begin jaren ’80 wordt dit kampioenschap jaarlijks georganiseerd. Alle categorieën, zowel dames als heren, vanaf de  nieuwelingen (15 jarigen) komen in deze wedstrijd aan de start. De complete top van het wielrennen in Oost-Nederland komt 2e pinksterdag naar de gemeente Hellendoorn. In totaal doen ongeveer 500 renners mee in  verschillende categorieën. Er wordt gefietst vanaf half 9 morgens tot vijf uur ’s middags. Het is de eerste keer dat dit kampioenschap in het dorp Hellendoorn verreden wordt.

De start/finish van het Parcours ligt op de Ommerweg. De renners zullen door het centrum van Hellendoorn rijden richting de Noord Esweg. De eerste 1,5 km van de Noord Esweg loopt langs een open veld, hier is met een gunstige wind een zeer hoge kans op waaiers.  Vervolgens rijden de renners linksaf de Sanatorium klim op. Dit is een klim met klinkers van 500 meter met een stijgingspercentage van ongeveer 4.5%. Na de afdaling slaan de renners rechtsaf de Mastenbroekweg in de gemeente Raalte op, om vervolgens via de Nieuwe Twentseweg en de Eelerbergweg terug te komen onder aan de Sanatoriumlaan. Hier slaan de renners linksaf, vanaf nu zal er met ongeveer 2 kilometer klinkerwegen koers gezet worden naar de finishstraat, waar de renners vanaf de Nieuwstadweg zullen opdraaien. De laatste 300 meter over de Ommerweg is breed en hier ligt mooi asfalt, dit biedt ruimte voor een snelle en veilige eindsprint. Bewoners langs het parcours zullen tijdig worden geïnformeerd door middel van een brief.

De hoofdorganisatie van het evenement bestaat uit Montell Veldhuis, Jochem Paalman en Patrick van Benthem. Zij werken vanuit de vereniging CC’75 Nijverdal. De organisatie wordt ondersteund door vrijwilligers van CC’75 en andere wielerverenigingen uit het district Oost. Voor de posten langs het parcours is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Er is keuze tussen de ochtend, middag of de gehele dag (programma is van 8:30 – 17:00). De vrijwilligers worden met een busje vanaf de permanence naar de post gebracht en zorgen wij voor een lunchpakket/koffie&thee. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@cc75.nl.