Ronde van Nijverdal

Zaterdag 20 mei 2017 organiseren wij weer de ronde van Nijverdal. Dit is een wielerwedstrijd voor de jeugd tussen de 8 en 14 jaar, Masters 40+ en een Dikke Banden Race.

De Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wedstrijdlicentie en ervaring met wielrennen hebben. Meedoen kan op je gewone fiets, zo kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met de wielersport. Er wordt gefietst in 3 verschillende leeftijdscategorieën en de wedstrijd duurt 10 tot 15 minuten. De wielerwedstrijden beginnen om 10.00 en om 14.30 start de eerste Dikke Banden Race. Voor meer informatie en het opgaveformulier kijk op www.dikkebandenrace.nl. We sluiten de dag af met de masters 40+ die om 15.30 van start gaan. Opgeven kan via deze link. Inschrijven ter plekke op de dag zelf is ook mogelijk.

Het parcours is dit jaar flink veranderd. De start en finish ligt nu op de Joncheerelaan. Het nieuwe parkoers is nu 1.2 km lang voor categorie 1 & 2  en de dikke banden race. Deze ronde is nu bijna vlak. Het parkoers voor de jeugd vanaf categorie 3 en de masters 40+ gaat als vanouds over de rand van de Sallandse Heuvelrug. Dit parcours is 1.8 km lang en word door de klim gezien als één van de pittigste en mooiste rondjes in het oosten van het land. Tussen categorie 4 en 5 is er ook een pauze om in te fietsen.

Onze deelnemer vragen wij gebruikt te maken van de parkeerplaats bij Zwembad het Ravijn, aangegeven op de kaart. De kleedkamers bevinden zich bij middelbare school Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat nummer 7. De permanance bevind zich nabij de start en finish onder aan de bult ter hoogte van de Markies.