Actief weekend CC-ers

Het afgelopen weekend was een actief weekend voor de CC-ers, met wisselend succes. Van Zeeland tot de Achterhoek, van rondjes door de polder tot rondjes om de vijver. Een kort verslag…

Zaterdag

Voor de amateurs stond de Ronde van de Vijver in Hengelo op het programma. In de funklasse gingen de bloemen mee naar Nijverdal. Montel Veldhuis was de snelste man in het peloton. Bij de amateurs was het met ruim 60 deelnemers een volle bak. En zo werd er ook gereden. De CC-mannen kozen meerdere keren de aanval, maar moesten uiteindelijk toezien hoe Jelle Johannink met de zege aan de haal ging. Kevin Michels eindigde als 28e, Jochem Paalman als 49e.

Lars Hogenkamp reed in Meerkerk de Arno Wallaard Memorial voor junioren en finishte in het peloton (56e). Met een gemiddelde van ruim 40 km. per uur over een koers van 120 km. een knappe prestatie.

Mick Nijveld reed in Drachten de WV Kapenga Home Center Jeugdwedstrijd en behaalde een mooie 6e plek. Acht ronden lang bleef Mick samen met zijn medevluchter uit de greep van het peloton. Precies op het moment dat hun vluchtpoging om zeep werd geholpen door een jagend peloton, sprong de latere winnaar weg om de laatste vijf kilometers solo naar de zege te rijden. Mick sprintte vervolgens nog naar een keurige 6e plek.

Ondertussen reed de junioren-dame van CC75, Megan van Norel in Zeeland de EPZ Omloop van Borsele. De wedstrijd bestond uit drie onderdelen, waaronder een tijdrit op de eerste dag. Megan van Norel: “Onverwachts heb ik dit weekend meegedaan aan de EPZ Omloop van Borsele. Ik mocht meedoen als gastrenster bij het mixteam Zuid Nederland. De 1e dag begonnen we met een tijdrit. De 2e en 3e dag hadden we een omloop. De 2e dag heb ik uit kunnen rijden. Jammer genoeg moest ik de 3e dag uit het peloton lossen na een valpartij waar ik achter zat en kon daardoor niet meer bij het peloton terugkomen. Het was een hele leuke ervaring.”

 

Zondag

Zondag stond voor de jeugdrenners van CC75 de 4e wedstrijd meetellend voor de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap op de agenda. Na de enigszins teleurstellend verlopen Jeugdronde van Gelderland waren de mannen gebrand op revanche.

In categorie 4 reed Olle Kuiper naar een mooie 10e plek. Daarmee pakt Olle, na twee mindere resultaten weer een fiks aantal punten voor de NK kwalificatie.

In categorie 5 reden Rocco Meenhuis en Jesse Hoogland mee. Rocco finishte in het peloton als 10e, terwijl Jesse op een ronde achterstand als 19e eindigde. Omdat er in categorie 5 een groot aantal dames meerijden, pakken de beide heren toch nog punten voor de kwalificatie.

Normaliter staan in categorie 7 de drie Daltons aan de start, maar dit keer moesten Christian Evers en Mick Nijveld de oranje-eer hooghouden. Dat deden zij 14 ronden lang meer dan perfect. Zelfs de speaker was onder de indruk van het machtsvertoon van de oranje-brigade, die beurtelings de aanval kozen of meesprongen bij uitlooppogingen, jammer genoeg zonder succes. Helaas duurde de wedstrijd 15 ronden en ging een volledig peloton sprinten voor de eindzege in deze categorie. De benen van Mick bleken nog niet voldoende hersteld van de wedstrijd van zaterdag, want ondanks zijn goede uitgangspositie in de laatste bocht (vijfde) bleef Mick steken op een 11e plek. Christian finishte in het sprintersbal als 13e.