CC-ers op het NK

Begin juni reden verschillende CC-ers het Nederlands Kampioenschap. Voor velen een mooie ervaring, al hadden sommigen misschien op een beter resultaat gehoopt.

NK Jeugdwielrennen, Steenbergen
Vier renners van CC75 reisden op 17 juni naar het Brabantse Steenbergen voor hun NK. Olle Kuiper, Rocco Meenhuis, Christian Evers en Mick Nijveld wisten zich na een goede kwalificatiereeks te plaatsen voor dit kampioenschap.
Zaterdag, tijdens het verkennen van het parcours, werd al duidelijk dat resultaat halen een lastige klus zou worden. Het rondje liep dwars door het centrum van Steenbergen en was een aaneenschakeling van bochten en wegversmallingen. De start en finishstraat was amper een auto breed.
Categorie 5 startte op de vroege zondagmorgen als eerste. Het werd een harde en snelle wedstrijd. Rocco reed een goede race en finishte op een keurige 23e plek.
Rond 12.30 uur was het de beurt aan Mick en Christian. Beiden stonden vrijwel achteraan bij de start, waardoor ze al kansloos waren voordat de wedstrijd amper was begonnen. Terwijl de kop van de wedstrijd al de eerste bocht in dook, stonden zij nog te wachten op vertrek. Het peloton brak daardoor in twee stukken. Mick reed lange tijd in het tweede peloton en probeerde de aansluiting met de eerste groep te realiseren. Helaas tevergeefs. Mick eindigde de race als 59e en Christian als 64e.
Als afsluiting van de dag kwam categorie 4 aan de start met daarin Olle Kuiper. Inmiddels was het gaan regenen en was het parcours spiegelglad geworden. Valpartijen en materiaalpech deden Olle besluiten om voortijdig in de remmen te knijpen.

NK Junioren en Nieuwelingen, Philippine
Megan van Norel en Anouk Hogenkamp stonden een week later aan de start van het NK voor junioren en nieuwelingen in Philippine. Beide dames kwamen helaas niet aan de finish. Anouk reed aan het begin van de wedstrijd op een kasseienstrook in een geul en moest even stoppen. Doordat ze op achterstand kwam werd ze uit de wedstrijd gehaald. Ook Megan kwam op de kasseienstroken op een te grote achterstand en moest de wedstrijd staken.

Helaas geen rood-wit-blauw bij de jeugd/nieuwelingen/junioren naar Nijverdal. Maar ach, oranje is toch een veel mooiere kleur :). Allemaal een mooie ervaring rijker. Volgend jaar, nieuwe ronde…nieuwe kansen.