Districtskampioenschap Oost 21 mei 2018

De drie organisatoren van het Districtskampioenschap Oost hadden zich geen mooier compliment kunnen voorstellen. Volop zon, heel veel publiek, spannende wedstrijden en twee plaatsgenoten die dik verdiend als districtskampioen gehuldigd werden. Alle complimenten na afloop waren absoluut op z’n plek. De drie heren hebben weer eens bewezen dat de organisatie van zo’n gaaf evenement wel aan CC75 is toevertrouwd.

Dat het districtskampioenschap leeft bij veel regionale wielrenners bleek wel in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Er werd volop verkend, iedereen wou weten welk selectief parcours CC75 had uitgetekend voor het DK. De beklimming van de Sanatoriumlaan en de straffe noordoostenwind zorgden ervoor dat in vrijwel elke wedstrijd het peloton in vele stukken werd gebroken. Alleen ‘s ochtends bij de wedstrijd voor de Sportklasse/Amateurs bleef een grote groep bijeen.

In de wedstrijd bij de Amateurs was CC75 uitstekend vertegenwoordigd. Er stonden een groot aantal CC-ers aan het vertrek, maar op de finishfoto was alleen plek voor Emiel Jansman. Hij verraste vriend en vijand door op de klinkers van de Looweg te ontsnappen en het jagende peloton voor te blijven tot de finishlijn aan de Ommerweg in Hellendoorn. Kevin Michels sprintte achter Emiel naar een knappe 5e plek, terwijl Jochem Paalman, Matthijs Boerigter en Ruben Maris als 15e, 25e en 26e eindigden.

Giel Kleinjan eindigde bij de Masters 30+ op een 46e plek. Bij de Masters 40+ kwam Nijverdaller Ben van Egmond net niet op het podium. Hij eindigde als 4e. Marc Kuiper eindigde als 33e.

Na de amateurs en de Masters 30+ en 40+ was het de beurt aan Anouk Hogenkamp (nieuwelingen vrouwen) en Megan van Norel (junioren vrouwen), Jos Wolfkamp en Dick Timmerman (Masters 50+). Zij reden hun wedstrijd gelijktijdig met de nieuwelingen mannen. Inmiddels was het harder gaan waaien, waardoor in alle wedstrijden het peloton in heel veel stukken uiteen spatte. Anouk kon het hoge begintempo lastig volgen en moest helaas al vroeg in de wedstrijd lossen. De beide dames finishten uiteindelijk op een 11e plaats in hun categorie. Jos Wolfkamp behaalde bij de Masters 50+ een 15e plek, terwijl Dick Timmerman als 33e eindigde.

Het middagprogramma was gereserveerd voor de Elite Mannen, Beloften, Junioren Mannen en Vrouwen. Ook hier zorgden de wind en het lastige parcours voor een spannend wedstrijdverloop. In alle drie categorieën ontstond na enkele ronden de beslissende kopgroep. Bij de Elite Mannen reed Nijverdaller Joey van Rhee solo naar de overwinning. Kars Jansman, de winnaar van de Ronde van het Villapark, behaalde hier een 11e plek. Bij de Junioren werd Hellendoorner Pim Ronhaar 5e en Lars Hogenkamp 24e. Bij de Beloften behaalde Koen Paalman een nette 16e plek.

Uiteindelijk kan CC75 terugkijken op een meer dan geslaagd districtskampioenschap. Dat bleek ook uit de hoeveelheid complimenten die de organisatoren na afloop van deelnemers, publiek, officials en sponsoren (terecht) in ontvangst mochten nemen.