GOW Zutphen

Als je denkt aan veldrijden, dan denk je aan heroïsche beelden van bemodderde mannen (en vrouwen), zwoegend door decimeters drek, op krakende fietsen, vooruit geschreeuwd door dronken Belgen. Hoe anders wat het op zaterdag 6 oktober in Zutphen tijdens de eerste GOW cross van dit jaar.

Jeugd

Drie matadoren stonden er aan de start bij de categorie Jeugd 3. Rocco Meenhuis, Jesse Hoogland en Olle Kuiper reden allemaal een mooie en sterke wedstrijd. Helaas voor de concurrentie stond Rocco op eenzame hoogte, letterlijk én figuurlijk. Eenzaam en alleen reed hij naar een mooie overwinning. Achter hem waren Jesse en Olle in de heftige strijd verwikkeld om de GOW punten. Uiteindelijk finishten zij als 14e en 18e.

 

Nieuwelingen

Slechts één CC-er stond er aan de start bij de nieuwelingen. Mick Nijveld deed in zijn wedstrijd een onvervalst “Max Verstappentje”. Na een verprutste start probeerde Mick in de eerste bocht met een risicovolle inhaalmanoeuvre naar de kop van de wedstrijd te rijden. De daarop volgende touché betekende het einde van de wedstrijd voor Mick.

Dames

Het oranje van CC75 was goed vertegenwoordigd bij de dames. Megan, Anouk en Nikki reden alledrie een mooie wedstrijd. Nikki’s eerste wedstrijd van dit GOW seizoen kende een valse start door een losgeraakt voorwiel, maar gedurende de wedstrijd herstelde zij zich prima. Eerste CC- dame in de wedstrijd was Joyce Timmerman, die naar een mooie 14e plek reed. Megan eindigde als 20e, Anouk als 27e en Nikki als 29e.

Amateurs

Even, heel even, leek de wedstrijd bij de amateurs op het clubkampioenschap van CC75. Andere deelnemers moeten zich geïntimideerd hebben gevoeld door die grote groep oranje-renners. Na de eerste bocht reden Jochem, Arnoud en Menzo op de plekken 3, 4 en 5. Vanuit de achtergrond waren Rik, Montel, Jesse en Jasper begonnen aan hun inhaalrace. Ronde voor ronde vochten de CC-ers zich naar de kop van de wedstrijd. Helaas bleek Tijmen Eising deze zaterdag te snel voor onze mannen, die zich met een 4e plek (Jochem), 12e plek (Menzo) en 18e plek (Montel) toch maar mooi hadden laten zien.

Bij de masters 50+ reden Andre Sasbrink en Dick Timmerman naar een 14e en 19e plek.

Volgende wedstrijd: zaterdag 13 oktober in Oldenzaal.