Vanuit de vereniging worden clubkleding / sponsorkleding pakketten verstrekt. Hiervoor moet iedere renner zelf een bijdrage betalen en een gedeelte wordt door de vereniging betaald. De kleding is eigendom van de renner en moet verplicht gedragen worden tijdens de wedstrijden. Wanneer kleding kapot is of je hebt te weinig kleding, dan kan er tegen kostprijs nieuwe besteld worden.  Om de `instapdrempel’ laag te houden, mogen potentiële nieuwe leden de eerste 2 maanden eigen kleding dragen.

De sponsorkleding moet altijd schoon zijn. Dat staat netjes en verzorgd bij de wedstrijden. Vooral de koersbroek moet goed schoon gehouden worden. Je zit namelijk zonder onderbroek in de broek op de zeem. Daarom moet die goed schoon blijven. Infecties e.d. aan je zitvlak zijn zeer onprettig. De verzorging van je kruis is dus van groot belang. Goed wassen, vooral na de training en wedstrijden is belangrijk. De rest natuurlijk ook, maar je zitgedeelte moet goed schoon zijn om (steen)puistjes te voorkomen. Want dat laatste is voor een wielrenner zo ongeveer het ergste wat hem/haar kan overkomen.

De helm – verplicht – moet een ‘harde schaal’ helm zijn. Een ‘harde schaal’ helm kost al gauw meer dan € 30,00. De vereniging kan tijdens proeftrainingen zorgen voor een leenhelm.

Je kunt bij aanvang kiezen om op je sportschoenen te fietsen. Echter hebben sportschoenen het nadeel dat ze een flexibele zool hebben, en bij fietsen tot pijnlijke voeten kunnen leiden. De zolen van wierenschoenen zijn daarom altijd erg stijf.

Een goed zittende schoen is van belang voor een goede tred op de pedalen. Eronder zitten doorgaans klemplaatjes; zodra er een beetje ervaring is, gaan wielrenners clickpedalen gebruiken waar die plaatjes in passen en waarmee de schoenen vast op de pedalen worden gezet. Daarom is er altijd een wat vreemd klepperend geluid als wielrenners lopen en hoor je een hoop geklik bij de start van een wielerwedstrijd.

Draag bij voorkeur witte sokken in de schoenen. Vroeger was dat zelfs verplicht..

Handschoentjes zijn prettig bij eventuele valpartijen bieden ze bescherming.

Heb je een valpartij meegemaakt dan moeten vooral schaafwonden goed verzorgd worden. Houd ze bovenal droog als het kan.

Alleen als het fris is (minder dan 15 ºC) rijd je in lange broek en een jack. Normaal gesproken fiets je dus in de koersbroek en shirt. Na de wedstrijd moet je er voor zorgen niet te gauw af te koelen. Trek dan je jack aan, eventueel ook je lange broek. Zorg er steeds voor dat alles netjes oogt; de sponsor betaalt er veel geld voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.