Als je als jeugdlid mee wilt doen aan een wedstrijd, moet je club je daar voor inschrijven.

Zelf mag je niet inschrijven! Natuurlijk moet je wel aan je jeugdleider laten weten aan welke wedstrijden je mee wilt doen. Dat inschrijven moet tenminste vier weken voor de wedstrijd gebeuren. Het is voor de organisator van een wedstrijd erg vervelend als veel renners wegblijven, of als er (op het laatste moment) veel moeten worden bijgeschreven.

Met ingang van het seizoen 2007 mogen jeugdrenners, reglementair gezien, onbeperkt aan wedstrijden deelnemen, echter met een maximum van één wedstrijd per dag.

Natuurlijk betekent dat niet dat de KNWU het verstandig vindt als een jeugdrenner iedere dag aan een wedstrijd mee doet. Ieder mens heeft van tijd tot tijd rust nodig, en jeugd zelfs wat meer. Van een wedstrijd wordt je niet alleen lichamelijk moe, het brengt ook spanning met zich mee. Ook daarvan moet je bijkomen!

We organiseren elk jaar ook een wegwedstrijd voor de jeugd. Dit doen we in het villapark van Nijverdal. Deze ronde heet de villaronde van Nijverdal. Tijdens deze wedstrijd houden we als club ook de jeugdclubkampioenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.