De jeugdinformatie samengevat.

Toegestane verzetten voor jeugdrenners.

Het verzet is de afstand die de fiets aflegt als de trapas precies één keer ronddraait.
Als je een heel groot voortandwiel en een heel klein achtertandwiel hebt, dan legt de fiets een grote afstand af. Als jeugdrenner mag je niet met een zwaar verzet rijden.
Je verzet mag niet zwaarder zijn dan:

Categorie Weg Baan Veldrijden
1 5,46 mtr 5,46 mtr 5,22 mtr
2 5,46 mtr 5,46 mtr 5,22 mtr
3 5,78 mtr 5,78 mtr 5,22 mtr
4 5,78 mtr 5,78 mtr 5,52 mtr
5 6,14 mtr 6,14 mtr 5,87 mtr
6 6,14 mtr 6,14 mtr 5,87 mtr
7 6,55 mtr 6,55 mtr 6,26 mtr

Bij controle van het verzet wordt uitgegaan van het grootste voorblad en het kleinste achtertandwiel dat zich op de fiets bevindt. Het verzet dat op een fiets zit, kan als volgt worden berekend:
Neem de omtrek van het achterwiel met opgepompte band, vermenigvuldig dit met het aantal tanden van het voortandwiel, en deel de uitkomst door het aantal tanden van het achtertandwiel. Het kan ook andersom:
Vermenigvuldig het aantal tanden van het achtertandwiel met het toegestane verzet, en deel de uitkomst door de wielomtrek; afgerond naar beneden heb je dan het maximale aantal tanden van het voortandwiel.
Vermenigvuldig het aantal tanden van het voortandwiel met de wielomtrek, en deel de uitkomst door het toegestane verzet; afgerond naar boven heb je dan het minimale aantal tanden op het achtertandwiel.

Cat. indeling jeugd Leeftijd:

Hieronder zie je een tabel met de leeftijd die een jeugdrenner in het jaar wordt en de daarbij horende categorie indeling. Meisjes rijden dus in dezelfde categorie als de één jaar jongere jongens.

Categorie 1 jongens van 8 jaar en meisjes van 8 en 9 jaar.
Categorie 2 Jongens van 9 jaar Meisjes van 10 jaar
Categorie 3 Jongens van 10jaar Meisjes van 11 jaar
Categorie 4 Jongens van 11 jaar Meisjes van 12jaar
Categorie 5 Jongens van 12 jaar Meisjes van 13 jaar
Categorie 6 Jongens van 13 jaar Meisjes van 14 jaar
Categorie 7 Jongens van 14 jaar

Voor nog meer informatie over jeugdwielrennenkijk dan op de site www.jeugdwielrennen.nl
Aanvragen licentie nieuwe leden
Op deze pagina vindt een nieuw lid meer informatie over het aanvragen van een licentie.
Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden dien je eerst lid te zijn/worden van een vereniging. Een overzicht van alle verenigingen is te vinden onder “Nederland Wielerland” bij ‘verenigingen’
Bij een vereniging zijn voldoende deskundige personen aanwezig die een beginnend (jeugd) wielrenner kunnen adviseren over materiaal, wedstrijden, verzekeringen en dergelijke. Voor de meeste vragen kun je bij een vereniging terecht.
In de rechterkolom vind je een handleiding waarin stap voor stap beschreven staat wat je moet doen om een licentie aan te vragen. De eerste stap is lid worden van een KNWU vereniging. De secretaris van de vereniging zal je dan aanmelden bij de KNWU waarna je een inlogcode krijgt om je licentie aan te vragen.
De reglementen van alle disciplines kun je vinden op de sitevan de KNWU www.knwu.nl
Voor het aanvragen van een kaderlicentie (bv. jury, ploegleider of trainer) dien je in de meeste gevallen een opleiding of applicatie gevolgd te hebben alvorens je de licentie aan kunt vragen.

Aanvragen licentie bestaande leden.

Op deze pagina vindt je een handleiding die gebruikt kan worden voor het aanvragen van een licentie.
Je kunt de licentie voor  verlengen door in te loggen op “Mijn KNWU”. 
De toegangscode en het wachtwoord heb je bij de eerste aanvraag al toegestuurd gekregen. Ben je de toegangscode en/of wachtwoord vergeten, klik dan hier.
Het aanvragen van een licentie kan vanaf 1 november. Hoe eerder je de licentie aanvraagt des te eerder heb je de licentie in huis.
Op de site van de KNWU staat een volledig overzicht met wedstijdmogelijkheden per licentie.
Indien je geen licentie meer wilt dan dien je deze voor 1 januari stop te zetten via de website, mail, fax of per post naar het uniebureau in Nieuwegein t.a.v. Helma v/d Heuvel helma@knwu.nl
Verzekering

Wie zijn er verzekerd?

  1. De houder van een licentie van de KNWU met uitzondering van de beroepsrenners. Voor beroepsrenners is een aparte polis afgesloten;
  2. Houders van een door de KNWU afgegeven dagkaart;
  3. Gangmakers;
  4. De leden (natuurlijke personen) van de KNWU;
  5. De afgevaardigden van de KNWU en personen met een bijzondere opdracht;
  6. De personen, die geen lid zijn van de KNWU, en op verzoek van de KNWU technische assistentie verlenen, alsmede personen die voor een wedstrijdorganisatie werkzaamheden verrichten, mits de werkzaamheden geen beroepsmatig of commercieel karakter hebben. Een overzicht van de medewerkers dient op verzoek te worden getoond;
  7. deelnemers aan cursussen van de KNWU;

Wanneer bent u verzekerd?

U bent verzekerd gedurende de tijd dat u aan een evenement deelneemt, waaronder begrepen het gaan naar en komen van een evenement. Meerdaagse evenementen worden als één evenement beschouwd. Voor dagkaarthouders is de verzekering uitsluitend van kracht tijdens de wedstrijd.
Wat wordt er onder een evenement verstaan?
Onder een evenement wordt verstaan wielerwedstrijden, mountainbikewedstrijden, veldritten, veld- en/of zaaltrainingen, vergaderingen, cursussen, opleidingen en soortgelijke activiteiten over de gehele wereld voor zover deze worden georganiseerd door de KNWU of UCI of door een door deze erkende club of organisatie.
Voor de wielrenners resp. fietscrossers is de verzekering ook geldig tijdens trainingsritten voor zover er trainings- of wedstrijdkleding wordt gedragen en een racefiets, een mountainbike of crossfiets wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.