Jeugdronde van Doetinchem

Vandaag gingen de jeugdrenners van CC75 op zoek naar gouden eieren tijdens de Jeugdronde van Doetinchem, de eerste wedstrijd waar punten verdiend konden worden voor de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap.

Categorie 4

Olle Kuiper was de eerste CC-renner die op het 1,3 km. lange parcours in Doetinchem van start ging. Na een supersterke wedstrijd finishte Olle op een hele mooie 6e plek. Daarmee pakt hij belangrijke punten voor de kwalificatie voor het NK, later dit jaar.

Categorie 6

In categorie 6 stonden twee CC-ers aan de start. Voor Rocco Meenhuis was het de eerste wedstrijd op de weg, nadat hij het GOW seizoen als winnaar had afgesloten. Helaas kwam Rocco al aan het begin van de wedstrijd ten val. Jesse Hoogland zat op dat moment iets te ver naar achteren en moest door de val van Rocco een gat laten vallen naar het peloton. Helaas werd er in het peloton direct na de val volle bak gereden en konden Jesse en Rocco niet meer aansluiten in het peloton.

Categorie 7

In categorie 7 stonden zelfs drie CC-renners aan de start. Waar in de andere categorie├źn vanaf de start het peloton op het lint wordt getrokken, bleef het in categorie 7 lang rustig. Af en toe probeerden enkele renners weg te rijden uit de grote groep, maar alle uitvalpogingen liepen op niets uit. Duncan van Norel, Christian Evers en Mick Nijveld reden alledrie een goede wedstrijd, maar konden zich niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Mick, Duncan en Christian eindigden respectievelijk als 10e, 12e en 15e en hebben daarmee ook hun eerste punten voor de kwalificatie voor het NK binnen.

Volgende week staat er voor de CC jeugd een dubbel programma op de kalender. Zaterdag starten de mannen in Zwolle en zondag tijdens de eerste wedstrijd van de Oostelijke Jeugdcompetitie in Almelo.