Jeugdronde van Gelderland

Zondag 15 april jl. werd in Beekbergen de Jeugdronde van Gelderland verreden. De wedstrijd zou op een omloop van 10 km. worden gereden met aansluitend een plaatselijk rondje van 2 km. Voor de jongens van CC75 een belangrijke wedstrijd, want er konden weer punten worden verdiend voor de NK kwalificatie.

Door een ongeval voorafgaand aan de wedstrijd waarbij een vrijwillige motard kwam te overlijden, moest de organisatie de omloop laten vervallen. Zonder begeleiding was de grote ronde te gevaarlijk en dus reden alle categorie├źn op de plaatselijke ronde. Een selectief parcours, maar veel saaier dan de jongens tot nu toe gewend waren.

In categorie 4 stond Olle Kuiper als enige CC-er aan de start. Olle reed een goede wedstrijd, maar moest op het zware parcours helaas genoegen nemen met een plekje in het tweede peloton. Moe maar tevreden kwam Olle als 22e over de finish. De geweldige hamburger na afloop verdrong de teleurstelling van de uitslag.

In categorie 5 reden Jesse Hoogland en Rocco Meenhuis mee. In deze categorie werd het tempo vanaf de start fors opgeschroefd. Rocco kon zijn plek in het peloton goed vasthouden, maar voor Jesse lag het hoge tempo in de beginfase van de wedstrijd iets te hoog. Rocco finishte uiteindelijk als 21e en Jesse als 40e.

Tot slot mochten Duncan van Norel, Christian Evers en Mick Nijveld de jeugdronde afsluiten met hun wedstrijd. Een wedstrijd waarover weinig te melden valt. Klaarblijkelijk had de wedstrijdleiding dezelfde mening, want de wedstrijd werd zonder enige vooraankondiging met een ronde ingekort. De CC-mannen reden een onopvallende wedstrijd en eindigden alledrie in het peloton. Duncan werd 17e, Mick 20e en Christian 31e.