Jeugdronde van Hasselt

Zaterdag 26 mei werd de laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK Jeugdwielrennen verreden in Hasselt. Deze wedstrijd was tevens het Districtskampioenschap voor de jeugd.

Het parcours is Hasselt is een bijzonder parcours. Het ligt midden in een woonwijk en is een aaneenschakeling van bochten. Stuurmanskunst was dus een must op deze warme zaterdagmiddag. Vier CC renners stonden aan het vertrek. Olle Kuiper en Jesse Hoogland lieten de wedstrijd aan zich voorbij gaan.

In categorie 5 moest Rocco Meenhuis de CC-eer hooghouden. Daarnaast had Rocco nog een top 10 klassering nodig om zeker te zijn van deelname aan het NK in Steenbergen. Rocco reed een sterke wedstrijd en reed constant voorin het peloton mee. Uiteindelijk was een knappe 8e plek ruim voldoende om deelname aan het NK zeker te stellen.

In categorie 7 stonden Duncan, Christian en Mick aan de start. Een belangrijke wedstrijd voor de drie heren, want iedereen maakte nog kans op deelname aan het NK. Een slechte klassering kon echter nog roet in het eten gooien. Het werd een vreemde wedstrijd met een enerverend slotakkoord. Al in de eerste ronden reed een groep van 3 renners weg om het peloton halverwege de wedstrijd op een ronde te zetten. De CC-ers hadden de slag gemist. Kort daarna reed Mick weg uit het peloton om samen met zijn vluchtmakker ook te proberen het peloton te dubbelen. De tijd was daarvoor helaas te kort. In de laatste bocht voor de finish kwam Micks medevluchter ten val en kon Mick solo naar de 4e plek rijden. Christian en Duncan moesten daarna in de pelotonsprint proberen om punten te scoren voor de kwalificatie. Christian eindigde als 7e en Duncan als 9e. Voor Christian was dit voldoende om zich alsnog te kwalificeren voor het NK. Duncan kwam helaas enkele punten tekort en moet hopen op een afzegging.

Uiteindelijk hebben de CC-mannen het prima gedaan. Olle, Rocco, Christian en Mick zorgen voor een mooie afvaardiging van CC75 op het NK in Steenbergen op 17 juni aanstaande. CC75 is daarmee vertegenwoordigd in categorie 4 (Olle), 5 (Rocco) en 7 (Christian en Mick).