Jeugdronde van Zwolle

Op zaterdag 7 april stond voor de jeugdrenners van CC75 de Jeugdronde van Zwolle op de kalender. Ook deze wedstrijd waren weer punten te verdienen voor de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap.

Categorie 4

Olle Kuiper stond na zijn 6e plek in Doetinchem gemotiveerd aan de start van de wedstrijd in categorie 4. Door de vele bochten en de harde wind brak het peloton al snel in verschillende stukken. Olle kon helaas niet mee met de koplopers, maar reed uiteindelijk naar een 17e plaats.

Categorie 5

Ook vandaag stonden er weer twee renners aan de start in categorie 5. Jesse Hoogland en Rocco Meenhuis waren vastbesloten om de pech van de vorige wedstrijd in Doetinchem om te zetten in een mooi resultaat in Zwolle. Al direct na de start ontstond er een kopgroep van 3 renners, die uiteindelijk ook om de zege vochten. Rocco en Jesse bleven lange tijd in de 2e en 3e groep. In de finale van de wedstrijd werd het tempo nog maar eens flink opgeschroefd. Rocco en Jesse konden helaas niet met de snelste renners mee. Jesse finishte als 23e en Rocco als 16e.

Categorie 7

In categorie 7 reden drie CC75 renners mee. Direct na de start sprong Duncan van Norel weg uit het peloton, waarbij hij Mick Nijveld in zijn kielzog meenam. Christian Evers had moeite het hoge begintempo te volgen en moest passen toen Mick het tempo van het peloton verder omhoog schroefde. Door de tempoversnelling ontstond een kopgroep van 7 renners, waaronder Mick Nijveld. Achter de kopgroep reed Christian een eenzame race. Telkens wanneer hij het gat naar de koplopers leek te dichten, versnelde de kopgroep opnieuw. Duncan had zijn demarrage inmiddels moeten bekopen en reed in een groep op zo’n halve ronde achterstand op de kopgroep.

In de laatste ronde reed Anne Kiers van De Zwaluwen weg uit de kopgroep. Geen van de koplopers kon of wou het gat dichtrijden. Mick finishte als 6e, Christian als 8e en Duncan als 11e. Misschien had er meer ingezet voor de drie Daltons, maar opnieuw zijn kostbare punten voor het NK verdiend.