Kennismaken met sport

Ook in 2018 kun je weer kennismaken met het wielrennen tijdens Kennismaken met Sport. Onze vereniging biedt al heel wat jaren de mogelijkheid om jeugdige sportievelingen tijdens vier leuke en leerzame trainingen enthousiast te maken voor het wielrennen. We laten je zien dat wielrennen veel meer is dan alleen hard fietsen. Want wielrennen is gewoon een hele gave sport voor stoere jongens en meiden.

Tijdens de trainingen leer je van alles over het wielrennen. Schakelen, remmen, sprinten, klimmen, dalen en natuurlijk hoe je zo snel mogelijk een bochtje kunt nemen. Je kunt bij onze vereniging een fiets en een helm huren. Het enige dat jij nodig hebt is sportieve kleding (liefst geen fladderende trainingsbroek) en heel veel zin. Natuurlijk mogen je ouders komen kijken tijdens alle (of één van de vier) trainingsavonden.

De trainingen organiseren we op onze wielerbaan bij de Evenementenweide in Nijverdal. En als het weer het toelaat, gaan we op de vierde avond een korte toertocht rijden. Je vader of moeder (of allebei) mogen dan natuurlijk mee, tenminste als ze een veilige racefiets en helm hebben.