Op zaterdag 14 september organiseert CC75 de Ronde van het Villapark. De wedstrijd voor jeugdrenners staat al sinds jaren op de kalender. Dit jaar is er ook weer een wedstrijd voor Amateurs toegevoegd. Vaak werd de wedstrijd in mei verreden, maar om organisatorische redenen is de wedstrijd nu verplaatst naar september. De wedstrijd geldt als oefenwedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen in 2020.

Parcours

De Ronde van het Villapark wordt verreden in en om het Villapark in Nijverdal. Het parcours kan gerust selectief worden genoemd. Start en Finish zijn gelegen aan de Joncheerenlaan in Nijverdal. Na de start gaat het parcours linksaf naar de Jan van Galenlaan en vervolgens weer links richting de Witte de Withlaan. Categorie 1 t/m 3 vervolgen hun route via de Jacob van Heemskercklaan tot De Ruyterweg. Daar slaan zij linksaf richting de Joncheerenlaan.

Categorie 4 t/m 7 en de amateurs gaan via de Jacob van Heemskercklaan naar de beklimming van de Cornelis Evertsenlaan. Vervolgens slaan zij bovenaan de klim linksaf naar de Jan van Galenlaan en gelijk weer linksaf voor de lange afdaling van De Ruyterweg. Onderaan de afdaling slaan ook zij linksaf richting de start en finish aan de Joncheerenlaan.

Programma

We starten het programma om 10.00 uur met categorie 1, gevolgd door categorie 2 en 3. Na de finish van categorie drie (rond 11.00 uur) is er een pauze. Tijdens deze pauze kunnen categorieën 4 t/m 7 inrijden. Let dus op, het inrijden is eerder dan gebruikelijk! Vanaf de start van categorie 4 (rond 11.30 uur is er geen gelegenheid meer om in te rijden). Met name de jeugdcategorieën dienen hier rekening mee te houden.

Permanence, rugnummers, douches en parkeren

Rugnummers kunnen worden afgehaald bij de tent tegenover Start/Finish. Parkeren kan bij Zwembad Het Ravijn aan de Piet Heinweg in Nijverdal. Hier is ook de douchegelegenheid. Materiaalcontrole is aan de Willem de Clercqstraat. Vriendelijk maar ook dringend verzoek om niet te parkeren nabij de Algemene Begraafplaats in Nijverdal.