Verslag Kampen en Enter

Jeugdronde van Kampen/Flevo Tour

Op zaterdag 12 mei reden de renners van CC75 een wedstrijd in Kampen. Voor de jeugdrenners stond de Jeugdronde van Kampen op het programma, terwijl Lars Hogenkamp bij de junioren startte voor de Flevo Tour.

Het werd een dagje met wisselend succes. Bij de junioren eindigde Lars als 77e. Olle Kuiper stond deze zaterdag niet aan het vertrek. Olle had nog teveel last van de val tijdens de zomeravondcompetitie in Deventer. In de jeugdcategorie 5 eindigden Rocco Meenhuis en Jesse Hoogland als 23e en 25e. Rocco reed in de kopgroep toen hij ten val kwam op het moment dat de kopgroep een groepje achterblijvers inhaalde. In categorie 7 finishte Duncan van Norel als 13e. Mick Nijveld reed lek kort voor het ingaan van de laatste 5 ronden en mocht van de jury de wedstrijd niet uitrijden.

Jeugdronde van Enter

Gebrand op een revanche na het dramatische weekend in Kampen stonden de mannen van CC75 zaterdag aan de start van de Jeugdronde van Enter. Er was de hele week goed getraind. De donderdag voor de wedstrijd was het lastige parcours verkend en werd niets aan het toeval overgelaten.

Olle Kuiper reed een mooie wedstrijd, maar moest helaas toezien hoe een kleine kopgroep ging sprinten voor de overwinning. In de pelotonsprint reed Olle naar een 17e plaats.

Jesse Hoogland en Rocco Meenhuis reden beiden tot halverwege de wedstrijd attent mee. Bij het uitkomen van het dorp kreeg de wind vrij spel en dat kostte Jesse zijn plekje in het peloton. Jesse eindigde uiteindelijk als 32e. Rocco wist zich wel in het peloton te handhaven en sprintte naar een knappe 7e plek, zijn beste prestatie tot nu toe.

In categorie 7 stonden de drie Daltons uit Nijverdal weer aan de start. Groot was ieders verbazing toen halverwege de wedstrijd een kopgroep ontstond met vijf renners, waaronder de drie CC-ers. Helaas hadden de medevluchters geen zin om tegen de oranje-armada te strijden en werd de groep al snel ingelopen. Christian, Duncan en Mick probeerden daarna de wedstrijd hard te maken door vaak te demarreren, maar zoals zo vaak in categorie 7 was een sprint onvermijdbaar. Duncan sprintte naar een knappe 11e plek, terwijl Mick en Christian als 14e en 15e over de finish rolden.

Al met al hebben de categorie 7 renners twee mooie kansen op selectieve parcoursen laten liggen om veel punten te sprokkelen voor de NK kwalificatie. Toch gloort voor Rocco en Olle een startplek voor het NK in Steenbergen aan de horizon, terwijl ook de drie CC-ers in categorie 7 nog alles in eigen hand hebben. Zaterdag 26 mei is de laatste kwalificatiewedstrijd in Hasselt.