Verslag ronde van het Villapark

Op zaterdag 28 april organiseerde CC75 weer de jaarlijkse Ronde van het Villapark. Met veel publiek langs de weg en spannende wedstrijden kan de club weer terugkijken op een meer dan geslaagde dag.

De Ronde van het Villapark behoort volgens velen tot één van de allermooiste wedstrijden van Nederland. Het parcours is voor alle categorieën uitdagend en de finish aan de Joncheerenlaan maakt het plaatje compleet. Als ‘s morgens de zon schijnt lijken alle ingrediënten aanwezig voor een mooi dagje wielrennen.

Het ochtendprogramma staat geheel in het teken van de jongste jeugdrennertjes. Uit heel Nederland zijn de jongens en meisjes naar Nijverdal gekomen. Een overwinning in de Ronde van het Villapark is een overwinning die telt. De eerste drie categorieën rijden het parcours zonder de beklimming van de Cornelis Evertsenlaan, maar door de stukken “vals plat”  op de Jacob van Heemskercklaan zorgen er toch voor dat in deze drie categorieën het peloton in verschillende stukken breekt. Jayden Lampen (cat.1), Adne Cappon (cat. 2) en Noël Goijert (cat. 3) mogen een mooie overwinning op hun palmares bijschrijven.

Na de pauze is het tijd voor de jongens en meiden van categorie 4. Zij rijden als eerste de grote ronde en mogen hun klimmersbenen laten zien op de Cornelis Evertsenlaan. Het wordt een keiharde wedstrijd waarin CC75 renner Olle Kuiper een prima 12e plek weet te behalen.

In categorie 5 rijden Jesse Hoogland en Rocco Meenhuis een puike wedstrijd. Een kopgroep strijd in deze categorie voor de overwinning, maar daarachter strijden de CC-jongens hard mee voor de top 10 klasseringen. Rocco probeert bij de laatste beklimming van de Cornelis Evertsenlaan nog weg te springen uit het peloton en even lijkt zijn poging succesvol. In de lange afdaling die volgt sluit de rest van de groep helaas toch weer aan. Rocco eindigt als 9e en Jesse als 19e.

Als laatste jeugdcategorie treden Christian Evers, Duncan van Norel en Mick Nijveld aan in categorie 7. Zoals zo vaak in deze categorie lukt het niemand om weg te rijden uit het peloton. Ondanks verschillende pogingen van de CC-ers lukt het niet om een schifting te forceren. Achteraan het peloton moeten jongens lossen, maar de renners die durven te gokken op hun sprint klampen soms met de moed der wanhoop aan als er weer eens hard wordt doorgetrokken op de klim. Na 15 ronden volgt de onvermijdelijke sprint van het uitgedunde peloton, waarbij Jasper Huitema het snelst is. Mick eindigt op een mooie 8e plek, Christian wordt 10e en Duncan 15e.

Met ruim 80 deelnemers in de Amateur en Sportklasse belooft de laatste wedstrijd van de dag een spektakelstuk te worden. CC75 heeft verschillende renners aan de start staan. Ervaren renners, maar ook renners die tijdens deze ronde hun debuut maken. Op ruim tweederde van de wedstrijd rijdt een kopgroep weg uit het inmiddels gehalveerde peloton. De beklimmingen van de Cornelis Evertstenlaan eisen hun tol en achteraan het peloton sneuvelt de ene na de andere dappere strijder. Na 30 ronden is het Matijn Straatman die als eerste zijn voorwiel over de streep drukt, voor CC-er Kars Jansman. Edwin Ophof maakt het podium compleet, terwijl Emiel Jansman als 7e eindigt. Kevin Michels wordt 25e en Mathijs Boerrigter 32e.