Wegseizoen 2019 van start

Als de eerste wedstrijden van dit jaar een voorbode zijn voor het komende wielerseizoen, dan gaat CC75 een heel mooi jaar tegemoet. De oranje mannen en vrouwen hebben zich aardig laten zien.

Goed, het seizoen is nog amper een paar weken oud en een zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar het is prachtig om te zien hoeveel CC-ers aan de start staan bij de wedstrijden in Exel en Sleen.

Trainingswedstrijd Exel

Voor veel CC-ers begon het wegseizoen op 10 februari in Exel tijdens de eerste trainingswedstrijd. Wie ‘s morgens na het rinkelen van de wekker uit het raam keek, zag alleen maar droevenis. Grijze lucht, regen en wind hebben menig renner doen besluiten om terug te keren onder het warme dekbed. Niet de grote groep CC-ers. Zowel bij de nieuwelingen, dames en amateurs stonden renners van CC aan de start. Tijdens de wedstrijd bleek dat de thuisblijvers (opnieuw) ongelijk kregen. We zagen een mooie wedstrijd met als resultaat een aantal mooie ereplaatsen voor CC-ers. Bij de dames werd de onverzettelijkheid van Nikki Broekmate beloond met een eerste plek. Zij was de enige dame die gelijk met de heren Elite aan de start stond. Bij de amateurs behaalde Montell Veldhuis een derde plek, terwijl Duncan van Norel naar de overwinning sprintte bij de Nieuwelingen. Megan van Norel was de enige junior dame in de wedstrijd.

Trainingsklassieker Sleen

Om even na 10.00 uur klonk het startschot voor de trainingsklassieker in Sleen. Helaas was er bij de nieuwelingen een klein startveld. Veel renners in die categorie verkozen de trainingswedstrijd in ‘t Loo of de Spaanse zon boven de wedstrijd in Drenthe. Slechts 8 renners stonden er aan het vertrek, waaronder drie CC-renners. Bij de dames nieuwelingen en junioren, die een minuut na de nieuwelingen startten was het startveld iets groter. Al vroeg in de wedstrijd reed een renner weg uit het kleine peloton nieuwelingen. Daarachter werkten de drie CC-ers prima samen in hun jacht op de koploper. Halverwege de wedstrijd hadden de drie de eenzame vluchter ingerekend. Nadat hij uitgerust had in het wiel van de oranje mannen, koos hij opnieuw het hazenpad. Dit keer vonden de drie het welletjes en reden gezamenlijk naar de finish. Gebroederlijk kwamen zij, naast elkaar, over de streep. De dames nieuwelingen en junioren maakten er een weinig spectaculaire wedstrijd van. De CC-dames reden attent mee en probeerden de koers tevergeefs open te breken, maar een massasprint was onvermijdelijk. In de sprint konden de dames helaas geen rol spelen. Bij de amateurs stonden Montell en Lars aan de start. Het grote peloton had duidelijk veel zin in een mooie wedstrijd. Dus werd er stevig doorgereden. Lars en Montell reden de wedstrijd keurig uit en finishten als 15e en 22e.

Trainingswedstrijd Exel

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje stond een grote groep CC-ers aan de start voor de 2e trainingswedstrijd in Exel. Zowel bij de amateurs, nieuwelingen, junioren dames en masters reden CC-renners mee. Bij de amateurs kleurden CC-renners het peloton en waren er iedere ronde oranje-shirts vooraan de groep zichtbaar. Uiteindelijk behaalde Giel Kleinjan een prima 3e plek. Bij de nieuwelingen reden Duncan en Mick de wedstrijd keurig uit, maar konden het succes van vorige week niet herhalen.